Comparer les fournisseurs d’énergie

  • Economisez et réduisez votre facture d’énergie
  • Garantie du meilleur prix
  • Moins cher que les achats groupés
  • Toujours délai de réflexion de quatorze jours
svg
Type de compteur électricité sélectionnez votre type de compteur: uniquement jour, jour & nuit, jour & exclusivement nuit ou jour & nuit & exclusivement tarif de nuit.

Wat zijn de piek en daluren elektriciteit?

De klok voor levering van energie tijdens piek en daluren elektriciteit start iedere dag tussen 22.00 uur in de avond voor de daluren, en de piekuren starten weer in de ochtend vanaf 7:00 uur.

Voor een paar gemeenten in Vlaanderen is een afwijkend uurschema van toepassing. Dan gaan de daluren in om 21:00 uur in de avond en beginnen de piekuren weer vanaf 06:00 uur.

De exacte tijden kunnen verschillen per netbeheerder. Voor de weekenden en erkende feestdagen geldt dat de daluren in gaan op de dezelfde tijd op vrijdag en de piekuren starten weer op maandagochtend.

Dit is echter geen garantie, uw energieleverancier bepaalt namelijk zelf de piek- en daluren, samen met de bijbehorende voordelige tarieven. Woont u bijvoorbeeld in Antwerpen of Limburg, dan is de kans groot dat de daluren al ingaan om tien uur ’s avonds.

A quelle heure le tarif de nuit commence-t-il?

Vous pouvez, ci-dessous, facilement demander vos heures tarif de nuit selon votre code postal.

Code postal
Commune
Votre e-mail


Profiteer van daluren elektriciteit

Voor het gebruik van piek en daluren is een tweevoudige meter nodig, of ook bekend als dubbele meter.

Dit is een goede manier om te besparen op uw energierekening omdat tijdens daluren een voordeliger nachttarief wordt aangeboden door de meeste energieleveranciers.

Hiermee maakt u gebruik van piek- en daluren door zoveel mogelijk elektrische apparaten en machines te laten draaien in de daluren.

daluren elektriciteitOp deze manier kunt u gebruik maken van de lagere prijs voor de elektriciteit en een besparing realiseren van wel 40% op het verbruik per kilowattuur. Op deze manier verbruikt u tegelijkertijd ook minder elektriciteit tijdens de piekuren, en houdt u onderaan de streep geld over op uw energierekening.

Of het voordeliger voor u  is om te werken met een dubbele meter, is een vraag die u kunt beantwoorden door de na te gaan welke apparaten u ‘s nachts kunt aanzetten in plaats van overdag. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasmachine, wasmachine, droogkast of koelkasten.

Meer informatie over nachttarieven leest u hier.

Verglijk nachttarieven

Copyright © 2024 En haut