Groepsaankoop energie

Groepsaankoop energie

Bij een groepsaankoop energie gaat een groep consumenten samen op zoek naar een goedkope energieleverancier die hen voordeliger energie kan leveren. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U als consument kunt zich online inschrijven voor deelname aan de groepsaankoop, waarna aan de hand van uw verbruiksgegevens en die van anderen er naar een interessante partij gezocht wordt. Dit gebeurt vaak aan de hand van een veiling waarbij de energieleveranciers gevraagd wordt om hun laagste prijs voor energie te tonen. Er wordt uiteindelijk tussen de organisator van de groep consumenten en de winnende energieleverancier een overeenkomst gesloten. Het is altijd slim om de prijzen van de groepsaankoop energie te vergelijken met de prijzen van onze energievergelijker. Het kan namelijk zo zijn dat de groepsaankoop duurder is dan een individueel contract.

Er bestaan ook groepsaankopen voor duurzame energie in de Vlaamse provincies. Hierbij tracht men op grotere schaal bij te dragen aan een duurzamer energieverbruik. Niet alleen voor energie kan er een groepsaankoop gedaan worden. Zo bestaan er ook groepsaankopen voor zonnepanelen.

Nadelen groepsaankoop energie

De tarieven voor een groepsaankoop zijn gebaseerd op een gemiddeld verbruikend gezin. Daar kan natuurlijk veel verschil in zitten en bovendien is het niet nauwkeurig. Misschien is een ander contract gebaseerd op uw exacte verbruik, wel veel goedkoper. Dat is ook het geval bij eenpersoonshuishoudens.

Daarnaast betaalt de deelnemende energieleverancier voor elke klant die ingaat op het aanbod, een extra bedrag omdat er meerdere tussenpersonen actief zijn, in dit geval de organisatie van de groepsaankoop. Daarnaast doen niet alle leveranciers mee met een groepsaankoop, waardoor een bod bij een groepsaankoop niet automatisch de goedkoopste is. Bij Levver.be zijn de kortingen voordeliger.

Hier moet u op letten bij een groepsaankoop

Een groepsaankoop energie kan op verschillende manieren tot stand komen. Zo bestaan er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het organiseren van groepsaankopen. Zij regelen de groepsaankoop en krijgen voor elke klant die zich inschrijft, ook een bedrag van de leverancier. Om te voorkomen dat een groepsaankoop voor u negatief uitpakt, is het goed de volgende zaken te checken:

Vergelijk uw groepsaankoop energie altijd met onze prijzen

Een groepsaankoop is natuurlijk interessant als er een kortingsbedrag wordt geboden, maar dat wil niet zeggen dat u ook automatisch het goedkoopste contract in handen hebt. Bekijk daarvoor altijd eerst alle prijzen van de energieleveranciers in onze vergelijker. Meer weten? Lees alles over de groepsaankoop.

Bekijk meer energie begrippen of start met energie vergelijken.

Copyright © 2024 En haut